Atutor

Iz Wiki

Skoči na: navigacija, iskanje

Vsebina

LCMS Program ATutor

ATutor je odprto kodni program,ki je namenjen e-gradivom za učne vsebine.

Slika:atutor.jpg

Namestitev

Za namestitev potrebujemo:

Slika:atutor.gif

Koraki Nameščanja

  • Ko namestimo vse potrebne programe za delovanje serverja.Nato ATutorjevo mapo odraramo in kopiramo vse datoteke v datoteko www, ki jo je ustvaril program Wamp.
  • Namestitev je zelo lahka,samo nadaljujemo po zelo lahkih korakih.Ko pridemo do Koraka dve enostavno vpišemo naslednje podatke,ki jih vidite na spodnji sliki,ime administratorja nastavimo na root geslo pa pustimo prazno.

Slika:slika1.png

  • Ko končamo z namestitvijo se nam pojavi sledeče:

Slika:slika2.png

  • Potem še samo kliknemo na gumb log-in in se vpišemo na stran.
  • Do Atutorja lahko dostopamo preko localhost/ime_datoteke, ime_datoteke je ime datoteke v katero smo kopirali Atutor.

Slika:slika3.png

Namestitev Modulov

  • Če želimo namestiti module,moramo iti kot administrator pod zavihek Modules => Install Modules,kjer lahko iz spodnje slike vidite,kaj vse lahko uporabnik namesti,od kolendarja,programe za komuniciranje in mnogo drugih,ki so že zraven tega programa.Lahko pa tudi pobrskate po internetu in jih naložite preko raziskovalca na sam program.

Slika:slika4.png

Kako usvariti predmet?

Če želimo ustvariti predmet za našo spletno učilnico,se moramo najprej prijaviti v sistem Atutor kot administrator.Ko smo vpisani notri vidimo zgoraj povezavo Courses in kliknemo nanjo.Nato damo create course kjer potem določimo inštruktorja in ime predmeta ter mu nastavimo določene parametre.Na primer če lahko vsi uporabniki in gostje dostopajo do predmeta,torej označimo public.Če samo uporabniki,ki imajo račun označimo protected.Na zadnje pa lahko določimo tudi private,kar pomeni,da mora inštruktor vsakega uporabnika dodeliti v skupino,to naredi tako,da ga enrolla.Prav tako lahko določi kategorijo predmeta,če recimo predmete razdelimo na več pod predmetov.

Slika:a.PNG

V primeru da smo izbrali private,moramo določiti uporabnike in jim omogočiti dostop do predmeta to naredimo tako da kliknemo na povezavo Enrollment.Kjer potem izberemo ta predmet in kliknemo filter,da nam osveži uporabnike.Nato klknemo na not enrolled in določimo uporabnika,da lahko potem dostopa do predmeta in kliknemo Enroll.

Slika:B.PNG

Nato se vpišemo v sistem Atutor-ja kot inštruktor ali pa kliknemo na courses in izberemo predmet ter kliknemo view,to nas avtomatsko vpiše kot inštruktorja in nam prikaže nadzorno ploščo predmeta,kjer lahko potem dodajamo gor novice,ankete,teste,datoteke in mnogo drugih zadev. Slika:C.PNG