MantisBT

Iz Wiki

(Preusmerjeno z Pomoč:Vsebina)
Skoči na: navigacija, iskanje

Vsebina

MantisBT

Slika:Mantis_logo.gif

MantisBT(Bug Tracker) je brezplačen in odprtokoden sistem za izdelavo spletnega portala za sporočanje razno raznih računalniških napak. Nastal je leta 2000 in je preveden v 50 različnih jezikov, med njimi pa je tudi slovenski. Doslej najbolj stabilna verzija je MantisBT 1.2.3[1], ki je izšla pred slabima dvema mesecema.


Namestitev

Najprej iz spletne strani http://www.mantisbt.org/[2] prenesemo stabilno verzijo MantisBT 1.2.3 (priporočljivo). Potrebovali bomo tudi XAMPP, ki ga lahko prenesete iz strani http://www.apachefriends.org/en/xampp.html[3]. Po namestitvi XAMPP-a pa sledijo naslednji koraki:


Odpremo XAMPP ter zaženemo Apache in MySQL.
Tako potem izgleda "localhost".
Nato je potrebno odpakirano mapo MantisBT 1.2.3 kopirati v datoteko xampp -> htdocs. Priporočljivo pa je da preimenujemo datoteko v bolj preprosto(lahko jo imenujemo kar mantis).


Odpravimo se v phpMyAdmin in kot je zgoraj na sliki prikazano, kjer nam drugače piše .../phpmyadmin/ napišemo namesto tega ime datoteke,kar je v mojem primeru "mantis".
Prikažejo se nam namestitvene opcije, ki pa so odvisne od vsakega posameznika kako si jih bo nastavil. V mojem primeru sem pustil polja takšna kakršna so.
Preveri še ostale stvari ki so potrebne za uspešno delovanje. Za samo nadaljevanje je potrebno pritisniti "create your first project".
In prikaže se vam prijavno okno, kjer se lahko vpišete kot administrator ali pa se prijavite kot nov uporabnik.


Urejanje

Da bi ustvarili neko novo novico je najprej potrebno izdelati nek projekt.

Tukaj izpolnimo obrazec za nov projekt.

Nato kliknemo na "Report Issue" ter vpišemo vse podrobnosti naših težav.

Polja označena z "*" morajo biti izpolnjena drugače težave ni mogoče prijaviti.
Tukaj lahko vidimo vse podrobnosti o težavi spodaj pa lahko to tudi pokumentiramo ter pomagamo uporabnikom.
Tukaj vidite vso orodno vrstico Mantisa, kjer lahko urejate vse od novic, zasebnih podatkov do nastavitve drugih ostalih uporabnikov in mnogo drugih stvari. Zeleno obarvano besedilo pa pomeni da je bila tista prejšnja novica, ki smo jo dodali ustrezno rešena.Zunanje povezave

http://en.wikipedia.org/wiki/Mantis_Bug_Tracker[4]

http://www.mantisbt.org/forums/viewforum.php?f=7[5]